Betzy i Folkeparken

Betzy Akersloot-Berg (1850-1922) var en norsk kunstner som malte hav og kyst. Det gjorde hun på øya Vlieland i Nederland­­­ og i Nord-Norge, blant annet på Skorøya utenfor Vannøya. Betzy var ute i all slags vær, og da var en spesialsnekret­ kasse nyttig som mobilt­­­ atelier­­.

I Folkeparken setter vi opp vår egen Betzy-kasse, der du kan tegne og male sjø og kyst, eller det du vil! Søndag 14.07 fyller vi kassen med fargeleggingsutstyr og lar våre besøkende utfolde seg, men på hverdager resten av sommeren vil det også være mulig å finne tegnesaker i kassen.

Betzy i Folkeparken er del av Perspektivet Museum sitt arbeid med å sette nye spor i friluftsmuseet. I år er kystkvinnen i fokus. Inne i Stornaustet kan du møte damene som hvert år la ned hundrevis av arbeidstimer for at mennene skulle komme seg på lofotfiske­­­. Ute i fjæra møter du en av de glemte kystmalerne.

Er du nysgjerrig på livet og kunsten til Betzy Akersloot-Berg? Nordnorsk kunstmuseum viser nå utstillingen Like Betzy, og du kan også treffe på deres Betzy-kasser rundt omkring i byen.

I samarbeid med WOW – Walls of Women Tromsø har vi også laget et veggmaleri på Stornaustet inspirert av Betzys kunst. Offisiell åpning finner sted i august. Følg med på www.perspektivet.no


Publisert:

av: