Fotosamlingen

Museet tar vare på en stor og viktig fotosamling – nærmere 500.000 bilder. Fotografiene er tatt av både amatører og profesjonelle Tromsøfotografer, som Christian Hansen og Knut Stokmo.

Vi har allerede gjort nesten ti tusen fotografier tilgjengelige på nett, og de neste årene skal vi jobbe fokusert med fotosamlingen slik at enda flere bilder kan sees og lastes ned av alle som er interessert.

Hvilke bilder har vi?

De fleste bildene i fotosamlingen har motiver fra Tromsø og omegn. Fjellanger Widerøes flyfoto viser Tromsø sett fra luften gjennom en periode på over tretti år, fra 1936-1969. Vi er kjempestolte over å ha fjorten sjeldne Daguerreotypier fra midten av 1800-tallet.

Vi har også bilder som viser bymiljø, studioportretter fra ulike tider, landskapsfotografier og bilder fra ulike forretninger og arrangement – inkludert våre egne. Tilsammen gir fotografiene et unikt innblikk i Tromsø bys historie fra midten av 1800-tallet og fram til i dag.

Besøk fotosamlingen på Flickr

Her kan du søke, kommentere og dele nesten 10 000 fotografier via sosiale medier. Du kan laste ned bildene gratis, eller bestille høyoppløselige filer fra museet mot et gebyr.

Lisensiering

Vi publiserer alle bilder under Creative Commons-lisensen CC BY-NC-ND dersom ikke annet er oppgitt under det enkelte bildet. Det betyr at du kan laste ned bildene og dele dem med andre så lenge du oppgir navn på fotografen, og helst at du har funnet bildet hos Perspektivet Museum. Du kan ikke endre bildene på noen måte, eller bruke dem kommersielt uten nærmere avtale med oss.

Spørsmål? Ta kontakt

Om du har spørsmål eller vil bestille digitale filer, ta kontakt med oss på foto@perspektivet.no