Omvisningen “Cora og Meg”

Gjennom outreach-prosjektet Nøkkel i byen har Perspektivet Museum vært så heldig å få samarbeide med Her e Æ og Rebekka Brox Liabø i en periode som strakk seg over 3 måneder. Her e Æ er en gruppe ungdommer fra hele verden som har kommet til Tromsø. Gjennom medvirkning, fordypning og kreativ prosess skulle de utvikle et eget programtilbud i museets utstillinger, presentert på eget språk. Og for en omvisning det ble!

I tre etasjer, på 10 språk, fikk publikum et møte med sterke, personlige tekster, vakker sang, musikk, kunnskap, humor, alvor og tema for ettertanke.

Ungdommene tok til seg Sandels historie og gjorde stoffet til sitt eget. De skrev egne tekster, der de blant annet flettet Sandels tid og tematikk med egne liv og erfaringer, og synliggjorde forfatterens samtidsaktualitet gjennom den helt spesielle omvisningen «Cora og Meg». Publikum fikk ta del i både det som har vært, og om det som kanskje skal komme.

Å få jobbe sammen over tid ga gode vilkår for fordypning og egne refleksjoner rundt ulike tema i utstillingene om Cora Sandels liv og kunstnerskap, samt museets filosofi og tenkning rundt utstillingsmediet og formidlingspraksis. Under arbeidsprosessen lærte vi mye av hverandre, og samarbeidet har bidratt til nye og viktige perspektiver vi tar med oss videre i vår formidlingsvirksomhet og takker for et flott samarbeidsprosjekt med en fantastisk herlig gjeng!

Her e æ er også Stifinnere for andre ungdommer med minoritetsbakgrunn, slik at de kan finne sin sti i Tromsø. Prosjektet ble støttet av TrAP-prosjektet Nøkkel til byen, Tromsø Kommune ved TVIBIT, i samarbeid med Perspektivet Museum.


Foto: Camilla Erenius


Foto: Mari Hildung


Foto: Mari Hildung


Foto: Mari Hildung


Foto: Mari Hildung

 


Publisert:

av: