UTSATT – Åpningsdag “Maledrømmer”

Det er en stor dag når Fabricius sine malerier gjøres tilgjengelig for sine eiere, Tromsøs befolkning. Helst skulle vi feiret med en stor markering der folk stod tett i tett. I 2020 er ikke dette mulig, og i stedet for at alle kommer til samme tidspunkt håper vi på en jevn strøm av besøkende gjennom dagen. Ansatte ved museet vil være til stede for samtaler og spørsmål rundt kunstneren, maleriene og utstillingen, og det blir servering av makroner og cider.

Sara Fabricius er kjent som forfatter, men som ung var det maler hun ønsket å bli. På begynnelsen av 1900-tallet reiste hun til Paris for å utvikle seg som kunster. Her bodde hun i 15 år, med lengre opphold i Firenze og Bretagne. De fleste bildene som vises i Maledrømmer er fra denne perioden. Enkelte arbeider er lånt inn, men de fleste eies av Tromsø kommune og forvaltes av Perspektivet Museum. De var testamentert av Fabricius sin sønn, Erik Jönsson, som døde i Sverige i 2016.

I år er det 140 år siden Sara Fabricius/Cora Sandel ble født. Lokalene som huser Perspektivet Museum var hennes hjem i ungdomsårene, og vi feirer med å lage en utstilling i tre etasjer. Lørdag 14. november åpner første del: Maledrømmer.

Velkommen!