Bokpresentasjon på Kvenfolkets dag

Lørdag 16. mars feires Kvenfolkets dag på Perspektivet Museum da Ragnhild Nilsen og Egil Børge Mikalsen presenterer boken Fra Tornedalen til Havlandet.

Lørdag 16. mars 2024 kl. 14.00
Gratis inngang

Om boken

Året er 1866, og vi befinner oss i Kukkola. Det er urolige tider, uår og nød, og mange søker et nytt og bedre liv i Norge. Brita Salomonsdatter legger ut på vandring til Alta, og drar videre med båt til Målsnes. Her blir hun tjenestepike hos den langt eldre handelsmannen Fredrik Konrad Hansen. De blir gift og får etter hvert fem barn.

Det er en viktig bok som på en tydelig og spennende måte viser fram hvordan utvandringen fra Nord-Finland til Ruija foregikk. En trist historie som er godt skrevet. Jeg tror at alle med en sånn interesse kan finne denne boken her interessant.

Historiske begivenheter

Brita bruker sang og fortellinger hjemmefra for at barna skal bli kjent med livet til sine kvenske slektninger. Vi møter naboer og venner som er viktige for Brita, men som også gjør livet hennes komplisert, og vi blir kjent med Målsnes som handelssentrum og åsted for historiske begivenheter. Som husfrue får Brita noen gode år, før livet hennes endres dramatisk.

Gripende, kvensk historie

– Vi er veldig stolt av å kunne gi ut denne boken. Det er jo en veldig god, gjennomarbeidet og gripende roman der forfatterne har gjort veldig grundig research. Det sier Erlend Skjetne, leder for Ruija Forlaget, som har gitt ut «Fra Tornedalen til Havlandet». Skjetne kan anbefale boken til alle som har interesse for den kvenske historien.

Les anmeldelse i avisa Nordlys ved forfatter Irene Larsen her