Gjertrud Jynge fremfører “Cora i sin egen tekst”

Cora Sandels romantrilogi om den unge kvinnen Alberte er kjent for de fleste. Det samme er romanen «Kranes konditori». Hennes øvrige forfatterskap er mindre kjent, og består foruten romanen «Kjøp ikke Dondi» hovedsakelig av en rekke noveller.

Sandel er først og fremst kjent for sin evne til å tegne tydelige og minneverdige karakterer og miljøer. I tillegg er et uvanlig uttrykksfullt, nærmest «destillert» språk, karakteristisk for forfatterskapet hennes.

I stykket «Cora i sin egen tekst» er bruddstykker fra Sandels bøker og noveller tatt ut og satt sammen i en slags collage. Tematisk forsøker teksten å favne om de temaene Cora Sandel selv stadig vendte tilbake til i sitt forfatterskap: Kjønnsroller, kvinneidealet, morsrollen, utenforskap, sosiale stengsler og forventinger, og de utfordringer kunstnere, og spesielt kvinnelige kunstnere, sto overfor i hennes tid.

Teksten fremføres av skuespiller Gjertrud Jynge
Tekstutvalg: Jorun Thørring
Prosjektledelse: Rita Abrahamsen
Musikken er komponert av og innspilt med vokalduoen Propan.

Lørdag 25. og søndag 26. september kl. 14.00 – KJØP BILLETT HER! 

Varighet ca.90 minutter uten pause. Utvalget av Sandels tekster er gjort med tillatelse av Sandels etterkommere, som er rettighetshavere.