Filosofiske samtaler på Perspektivet Museum

Cora Sandel levde mesteparten av sitt skrivende liv i Sverige, men valgte likevel Tromsø som setting for mange av sine litterære verk. Ville historien om Alberte vært den samme med et annet naturlandskap som bakgrunn? Hvilken rolle spiller midnattsol, mørketidens vinterlys, mangelen på fysisk bevegelse i trange stuer, for enkeltmennesket og relasjonene mellom mennesker? Adresserer Sandel et “Tromsø-sinn” som fremdeles har gyldighet?

Lørdag 27. november er Perspektivet Museum vertskap for Filosofiske Samtaler. Professor i nordisk litteratur ved UiT, Henning Howlid Wærp og formidlingsleder på Perspektivet Museum, Camilla Erenius, innleder med en opplesning av Cora Sandels novelle: «Ho Konstance». Med utgangspunkt i denne og kontrasterende tekstutdrag, åpnes mulighetene for å drøfte både naturmetaforer og øvrige tema ved Sandels forfatterskap. Samtalen ledes av Tone Sverdrup Ørebech.

Etter samtalen vil alle som deltar få anledning til å besøke utstillingene i første og andre etasje med formidlingsleder tilstede.

Henning Howlid Wærp er professor i nordisk litteratur ved UiT, litteraturkritiker og forfatter.

Camilla Erenius har vært formidlingsleder på Perspektivet Museum siden 2010.

Lørdag 27. november 2021, kl. 11:15 – 13:00

Fri inngang
40 plasser (første mann til mølla.)

Foto:  Yngve Olsen, Mari Hildung