TIFF – Om å filme det usynlige 

Den prisvinnende filmfotografen Øystein Mamen snakker om sin inngang til å portrettere mennesker gjennom kamera, og hvordan han har anvendt denne erfaringen i arbeidet med sin debutfilm som regissør, Straff @ TIFF.

17. januar 2024 kl. 17.00
Fri entré

Etter 15 års arbeid som filmfotograf – med regissører som Ole Giæver, Margreth Olin, Erik Skjoldbjærg og Dag Johan Haugerud – har Mamen tatt skrittet over i regirollen.

Ut ifra et personlig ståsted vil han i denne presentasjonen berøre ulike temaer knyttet til kunsten å portrettere i levende bilder. Det inkluderer blant annet kontrasten mellom stills og bevegelige bilder; sammenhengen mellom rom og følelser; verdien av det som ikke vises; og betydningen av introspeksjon under opptak. 

Presentasjonen retter seg til alle med en interesse for film, fotografi og i representasjon av virkelighet i visuell kunst.

“Hvorfor lager jeg bilder? Dette spørsmålet har en aktiv og levende plass i arbeidet mitt. Det øyeblikket det slutter å engasjere meg, eller jeg finner et klart svar på dette, tror jeg ikke jeg vil fortsette. Jeg lager bilder fordi jeg ikke vet”.

Sort-hvitt fotografi av silhuetten av en sittende mann
Foto: Øystein Mamen
Foto: Øystein Mamen

Straff har verdenspremiere på TIFF, og vises på følgende tidspunkt:

16. januar Kl 16:00 Fokus 2 (Bonordsalen)

17. januar Kl 18:45 Verdensteatret

20. januar Kl 16:15 Fokus 5