Sommer i Folkeparken • Betzy i Folkeparken

Betzy Akersloot-Berg (1850-1922) var en norsk kunstner som malte hav og kyst. Det gjorde hun på øya Vlieland i Nederland­­­ og i Nord-Norge, blant annet på Skorøya utenfor Vannøya. Betzy var ute i all slags vær, og da var en spesialsnekret­ kasse nyttig som mobilt­­­ atelier­­.

I Folkeparken setter vi opp vår egen Betzy-kasse, der du kan tegne og male sjø og kyst, eller det du vil! Søndag 14.07 fyller vi kassen med fargeleggingsutstyr og lar våre besøkende utfolde seg, men på hverdager resten av sommeren vil det også være mulig å finne tegnesaker i kassen.

Betzy i Folkeparken er del av Perspektivet Museum sitt arbeid med å sette nye spor i friluftsmuseet. I år er kystkvinnen i fokus. Inne i Stornaustet kan du møte damene som hvert år la ned hundrevis av arbeidstimer for at mennene skulle komme seg på lofotfiske­­­. Ute i fjæra møter du en av de glemte kystmalerne.


På sørspissen av Tromsøya finner du byens mest populære utfartsområde. Her ligger også museets friluftsanlegg som er åpent hver søndag i perioden 23. juni til 25. august. Velkommen på omvisning i utstillingene Klunkestua, De kjære vesener og In Cod We Trust:

Gratis omvisning kl. 12.00 på engelsk
Gratis omvisning kl. 15.00 på norsk

SOMMERAKTIVITETER
Bli med på morsomme familieaktiviteter hver søndag kl 13 gjennom hele sommersesongen. Stylter, ringkast og andre leker er tilgjengelig hele dagen, både inne og ute.

Følg med på perspektivet.no  og Facebook for oppdatert informasjon!

KAFÉEN I STABBURET er åpen mellom klokken 12.00 og 16.00.