Tegneserie-verksted med Anneli Furmark

Som en del av Ordkalotten gjennomfører Anneli Furmark to arrangementer på Perspektivet Museum lørdag 13. november.
Kl. 15.00:
Tegneserie-verksted for voksne (over 13 år). Både nybegynnere og mer erfarne er hjertelig velkomne!

Gratis inngang, MED BILLETT!

Anneli innleder verkstedet med en prat om seriefortelling, hvorpå deltakerne parvis skal jobbe fram sine serier gjennom fortellinger til hverandre. Verkstedet avsluttes med en felles gjennomgang av seriene som har blitt produsert av deltakerne. Det blir også en kort materialintroduksjon. Deltakerne oppfordres til å ta med seg sine eventuelle foretrukne materialer.

Anneli Furmark er tegneserieskaper, billedkunstner og illustratør bosatt Umeå, Sverige. Hun er utdannet på Konsthögskolan i Umeå og har siden da arbeidet vekselvis med maleri, serier, tegning og med å skrive.

Hennes første tegneseriebok  ”Labyrinterna och andra serier” utkom i 2002, og siden da har hun gitt ut ti bøker. Av disse kan blant annet ”En sol bland döda klot”(2016) fremheves, både fordi den delvis utspiller seg i Tromsø, og har en fortelling i fortellingen som er basert på Cora Sandels roman ”Alberte og Jacob”.

I tillegg har hun laget en biografisk tegneserie i forbindelse med utstillingen om livet og kunstnerskapet Sara Fabricius/Cora Sandel på Perspektivet Museum. Denne er utgitt som tegneseriehefte sammen med novellen ”Två katter i Paris” fra samme forfatter. Furmark har også gitt ut ungdomsromanen ”Närmare kommer vi inte”(2018) sammen med Tromsøforfatteren Monica Steinholm. Flere av titlene er også utgitt på fransk og engelsk. Furmarks bøker har mottatt Seriefrämjandes pris Urhunden tre ganger.

Furmarks arbeid, såvel tegneserie som malerier, handler ofte om menneskers relasjoner til landskap, til stedet, og kanskje aller mest til hverandre.

Foto: Martin Stenmark