Hva velger du?

En ny uke med kreativt skrivekurs for over 170 ungdommer har funnet sted på Perspektivet Museum. Dette skolebesøket er mer enn et museumsbesøk, mer enn et skrivekurs. Elevene løser skriveoppgaver i unike omgivelser. De bades i skrivestartere som både utfordrer og forhåpentligvis inspirerer.

Finne sin egen stemme

De oppmuntres til å utforske og finne frem sine fortellerstemmer. Mangfoldet er stort, og mulighetene er mange. Elevene jobber med å skildre og skape karakterer, miljø, gjenstander, handling og så videre. Og ingenting er feil. I fortellingene – som ellers i livet, handler det om å velge.

Fortellerglede i forskjellige former

Alle gjør noe. Alle har fantasi. Noen holder på å sprekke av fortellerglede, og noen viser den i en mer dempet variant. Det hender at noen ikke er klar over at de deler og forteller. Vi er heldige. Vi får være der og ta imot det som kommer.  På dette museumsbesøket handler det om å velge – i litteraturen og livet, om å skrive og ha det gøy – i et historisk, kreativt rom hvor det ikke går an å gjøre feil.

Samarbeidspartnere

Skriveverkstedet ‘Hva velger du?’ er del av Den kulturelle skolesekkens fordypningsprogram i litteratur for elever på 8. trinnet i Tromsøskolen, og ble utviklet i samarbeid mellom litteraturviter og pedagog Hege Gundersen fra Ordkontoret og formidlingsleder Camilla Erenius på Perspektivet Museum.


Publisert:

av: