Hvem er fotograf Pizarro?

Den spanske fotografens bilder er publisert og utstilt over hele verden, hans navn nevnes der priser og stipender deles ut – men hvem er han egentlig?

«Jeg er en historieforteller, som fletter historier in i fotografiet. Slik lærer jeg verden å kjenne», sier Pizarro, som selv har holdt seg utenfor medienes søkelys mens han dokumenterer religiøst liv langt utenfor rekkevidden av cyberspace. Nå er han i Tromsø for å åpne sin egen utstilling; The Believers!

The Believers er et langvarig og stadig pågående prosjekt i ti land over fire kontinenter. Fotografen oppsøker landsbyer, religiøse samfunn, pilegrimer og minoritetskulturer som til sammen formidler en fascinerende variasjon i religionsutøvelsen. Hans dokumentasjon er i seg selv som en pilegrimsferd for å avdekke religionenes mangfoldige uttrykk.

Jordi Pizarro er født i Barcelona, men bor for tiden i New Delhi. Hans merittliste er overveldende og bare i 2015 har han mottatt flere priser og stipender. Pizarros reportasjer er publisert i en rekke anerkjente magasiner, nå nylig også i National Geographic med prosjektet «Seeing Double in India´s Twin Town». I de siste årene har han arbeidet freelance som reportasjefotograf over hele verden, og er knyttet til det italienske velrenommerte fotobyrået Contrasto i Milano.

FREDAG 09.10. KL. 19.00:
Jordi Pizarros verden i bilder – møte med fotografen og hans arbeid. Vin og snacks.

LØRDAG 10.10. KL 14.00: 
Åpning av utstillingen The Believers. Musikkinnslag ved Kalle Urheim, enkel servering.

VÆR VELKOMMEN!

 

 


Publisert:

av: