Konsert i Bedehusland

I samarbeid med Tromsø Jazzklubb og Perspektivet Museum presenteres søndag 1. mars kl. 18.00, en konsert med et knippe fantastiske musikere. De spiller musikk fra platen Bedehus & Hawaii av den kritikerroste gitaristen og komponisten Trond Kallevåg Hansen.

Bedehus & Hawaii refererer til alle somrene Hansen tilbrakte hos sine besteforeldre på Bømlo, hvor bedehuset og musikken stod i sentrum. Han går bevisst inn for å bruke dette og andre elementer fra oppveksten hans som en inspirasjon for komposisjonene. Kombinasjonen av hans varme Fendergitar-lyd og de lyriske komposisjonene gir assosiasjoner til filmmusikk. Melodiene kan minne om allsang fra familiære høytider, som går over til stemningsfulle improviserte strekk som musikken til sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet.

Coverbildet står Erlend Berge for som med sin særegne fotografiske stil har dokumentert Bedehus rundt om i Norges Land. Hans bilder kan også ses i bakgrunnen på veggene under konserten i forbindelse med hans utstilling på Perspektivet Museum, Sjå, eg kjem snart!

Bandcamp, en av verdens største aktører for salg av musikk, kåret nylig platen Bedehus & Hawaii til en av de 15 beste internasjonale jazzutgivelsen i 2019, og besetningen for konserten er Trond Kallevåg Hansen (gitar og komposisjoner), Geir Sundstøl(pedalsteel og diverse strengeinstrument), Adrian Løseth Waade (fiolin), Alexander Hoholm (kontrabass) og Ivar Myrset Asheim (trommer)

BILLETTER


Publisert:

av: