Leidulf Olsrud bisettes i dag

En av Perspektivet Museum sine aller største støttespillere, Leidulf Olsrud, gikk bort 16. desember 2019. Han begraves i dag på Grytøya ved Harstad.

Selv om samtidas museer er profesjonaliserte, er de fleste fortsatt avhengige av frivillighet og dugnadsinnsats, kanskje spesielt fra tradisjonsbærere. En viktig kraft på Perspektivet Museum sine friluftsmuseer har gjennom alle år vært Leidulf Olsrud. Aldri høylytt, men likevel et oppkomme av kunnskap og historier, og et bindeledd til våre forgjengere Troms Folkemuseumslag. Trengte vi noen til å lage tranmaling, smi eller holde slåttekurs, Leidulf stilte og Leidulf kunne. Overføring av praktisk kunnskap knyttet til båtliv og kystkultur var kanskje det han satte aller høyest, og om det var DKS-opplegg på Straumen gård eller Barnas Museumsdag i Folkeparken kom han med Nordlandsbåt, muskelkraft og lun humor. Noen ganger alene. Noen ganger med ungdommer i 4H.

Nå har Leidulf Olsrud lagt inn årene for godt. På Perspektivet Museum er vi dypt takknemlige for en formidabel uegennyttig innsats gjennom mange år. Vi tar med mye kunnskap og fine minner videre.

Foto: Mari Hildung


Publisert:

av: