Livene som forsvant – Takk til alle som bidro!

Lørdag 26.november var det 80 år siden den største deportasjonen av jøder i Norge.

I Tromsø har det vært lite fokus på jødenes historie under 2. verdenskrig, men denne gangen gikk flere institusjoner sammen for å markere og minnes de vi mistet. Bak arrangementet sto: Norges arktiske universitetsmuseum, Perspektivet Museum, Hålogaland Teater, Rødbanken og Tromsø kommune. Vi er alle takknemlige for den velviljen vi møtte i forbindelse med arrangementet, og er stolte over å bo i en by der mange ville gjøre dette løftet sammen.

Tusen tusen takk til

Tomm Fjellberg, Kjell Arman Smith, Henrik Broberg, Lise Paltiel, Frida Abrahamsen, Maja Sojtaric, Rita Abrahamsen, Marianne Neerland Soleim, Gunnar Wilhelmsen og Gunhild Johansen for talene, minneordene og panelsamtalene.

Takk til Morten Michelsen og Tor-Petter Aanes for den nydelige musikken.

Takk til Hans Ragnar Mathisen for at vi fikk stille ut portrettene dine av jødiske kvinner og menn fra Tromsø.

Takk til Bussring for gratis buss til og fra avdukingen på Sydspissen.

Takk til Saga Quality Hotell for lokale til filmvisning.

Takk til Radisson Blu for varmende kaffe.

Takk til Samfunnsløftet og Kulturrådet for støtte til å gjennomføre arrangementet.

Takk til Wintervold, City to Summit, Risø, Atelier Lone Slydahl, Emmas drømmekjøkken, WAYNOR, Fjellshop, Søstrene Ingebrigtsen og Laš som i den travle førjulshandelen og black week, bidro til minnemarkeringen ved å dempe belysningen i solidaritet med livene vi mistet.

Takk til Anne-Lise, Edel Antikk og Vintage, Tromsø Gift & Souvenir Shop og Quality hotell Saga for at vi fikk lyse opp fasadene deres, der det en gang lå jødiske forretninger.

Takk til Audionor som lyste opp disse fasadene.


Publisert:

av: