Ordkalotten og Kulturnatta 2016

Perspektivet Museum avviklet tradisjonen tro Bokbyttekafé hele festivaluken i anledning Ordkalotten. Arrangementet er et selvgående og helt tydelig kjærkomment tilbud for publikum, og både voksne, ungdom og barn deltok.

Første programpost under Kulturnatta fredag 7. oktober var ellers barnearrangementet Klar, ferdig, gå! med Beate Grimsrud. Dette fant sted i Café Cora klokken 18.00. Arrangementet ble støttet av Norsk Forfattersentrums medlemsfond og ble avviklet i samarbeid med Ordkalotten. Grimsrud var i storform, fortalte litt om sitt virke som forfatter, og leste fra barneboken Klar, ferdig, gå! Både store og små publikummere virket strålende fornøyde.

Klokken 20.00 var det klart for programpost nummer to denne Kulturnatta, dette var forestillingen/quizen Klikkerne, iscenesatt av ensemblet Ferske scener. Klikkerne inviterer publikum til å quizze om sikre, usikre og skråsikre fakta om Norge og innvandring. Med bruk av quizprogrammet Kahoot ble det stilt opp svaralternativer som utfordrer skråsikkerhet og politisk korrekthet på en uhøytidelig måte. Publikum deltok med å klikke på hva de mener er rett svar på sine egne mobiltelefoner. Det var høy stemning blant deltakerne, det var også mange andre besøkende som lot seg underholde av å følge med på seansen.

For øvrig hadde museet svært godt besøk under Kulturnatta.


Publisert:

av: