Panelsamtaler under Vårscenefest

Det var godt besøk og spennende innhold når museet var vertskap for årets panelsamtaler under Vårscenefest sist uke.

Lytting til land

Den første samtalen torsdag 2. mai hadde fått tittelen «Lytting til land», og var knyttet til samisk kunst, kultur og kunnskap knyttet til stedsbegrepet. Deltakere var forfatter og dramatiker Juho-Sire/Siri Broch Johansen, musiker Niko Valkepää, billedkunstner, manusforfatter og filmskaper Eili Bråstad, kunstner og komponist Elin Már Øyen Vister. Moderator var Kristin Solberg, og det ble en spennende prat, som også favnet diktopplesning, joik og en smakebit av lydverk.

Art and Conflict

Fredag 3. mai var temaet «Art and Conflict», og samtalen dreide seg om hvordan det er å jobbe med kunst i konfliktfylte områder, og hvordan kan kunsten påvirke og formidle vanskelige spørsmål knyttet til pågående konfliktsoner. Deltakere var Kifah Fanni, Ramzi Magdisi, Beaska Niilas og Dina Abazovic. Moderator var Marcela Douglas. Fanni og Magdisi er henholdsvis skuespiller/regissør og poet fra Palestina, Niilas samisk aktivist og bosniske Abazovic har nylig disputert med temaet litterære krigsfremstillinger og vitnesbyrd koblet til krigen i Bosnia. 

Lyd som/i scenekunet

Lørdag 4. mai var det «Lyd som/i scenekunst» som sto på programmet. Samtalen dreide seg om hvordan scenekunsten jobber aktivt med lyd som et sentralt virkemiddel. Deltakere var forfatter og dramatiker Tale Næss, musiker og komponist Herborg Rundberg og scenekunstner Nikoline Spjelkavik. Moderator var Vårscenefests styreleder Ida Løken Valkepää, og det ble en spennende og leken prat mellom utøvere med forskjellig ståsted i kunstfeltet. En liste over tips til inspirasjonskilder når det gjelder lyd og scenekunst fikk publikum også.

Vi takker for publikum som fant veien til panelsamtalene, og til Vårscenefest som valgte museet som arena!


Publisert:

av: