Stemningsfulle minner skapt på Straumen gård

Tross vekslende vær la rundt 200 besøkende turen innom åpen dag på Straumen gård under Kulturminnedagene 2023. Elever fra 10. trinn på Straumsbukta skole sørget for hjembakte kaker, kaffe og brus, og lagde skikkelig god kaféstemning i kornlåven.

Det var høyt aktivitetsnivå både ute på tunet og inne i de ulike husene, med både omvisninger, samtaler, utveksling av erfaringer og historier, leker, konkurranser og premier.

Fang en rein!

En av de absolutt mest populære aktivitetene denne dagen var Gáisi giellaguovddáš lassokasting på reingevir! Både store og små fikk innføring i håndtering av lassoring, løkke og tau. Gáisi lærte oss også teknikker for hvordan man kunne banke, preparere og tørke sennegress, som senere vil kunne brukes til isolasjon i bl.a. skotøy. Sennegresset ble hengt til tørk i Sennsjåen på Straumen gård.  

Fargerike hopp og en veldreid fjelltopp

Både Sløyd- og Tekstilgruppa fra Kvaløysletta Husflidslag stilte med materialer og kunnskap både store og små hadde glede av denne dagen. I kjøkkenet på hovedgården hadde tekstilgruppa rigget til en reperbane med snortvinner og snorskiller, der de laget hoppetau av tøyremser i ulike farger.

Sløydgruppa viste frem vakre gjenstander som eksempel på hva de kan lage av trevirke og imponerte med blant annet kopper, fat, skåler, knivskaft– og ikke minst Tromsdalstinden i miniatyr!


Publisert:

av: