Storsatsning på Sandel

Perspektivet Museum sine hovedlokaler i Storgata 95 rommer mange historier. En av dem er at Sara Fabricius bodde her i ungdomsårene. Hun ble senere kjent som forfatteren Cora Sandel. Siden Perspektivet Museum flyttet inn i huset har vi arbeidet med å løfte Sandel, blant annet gjennom en liten utstilling, DKS-opplegg og byvandringer. Men nå er det tid for å slå på stortromma, for i desember 2020 er det 140 år siden Sara Fabricius ble født. Det må markeres!

Over lengre tid har ansatte ved museet arbeidet med å forberede utstillingen. Delvis ved å gå gjennom samlinger av kulturhistorie og kunst, men ikke minst har vi vært opptatt av hva som berører oss ved Cora Sandel sin litteratur i dag. Tekstene er satt i en annen tid, men likevel handler det om tematikk som er av stor betydning for samtidsmennesket, som søken etter frihet og humanistiske verdier som utenforskap, dyrevelferd og kontroll over egen kropp.

I september har vi revet tidligere utstillinger i 2, og 3, etasje, og nå fryder vi oss over at detaljer i det gamle huset blir synlige. Samtidig vokser noe nytt frem, i et samspill mellom museumsansatte, håndverkere og kunstnere.

Våren 2021 vil alle tre etasjer i Storgata 95 være fylt med utstillinger knyttet til Cora Sandel/Sara Fabricius, men før det skal mye spennende skje. Det aller første er at vi åpner «Maledrømmer» 14. november i år. Der viser vi billedkunst av Sara Fabricius, der de fleste arbeidene er skapt i Paris, Firenze og Bretagne i perioden 1906-21.  Vi gleder oss allerede til å ønske velkommen!


Publisert:

av: