Torsketromming i Folkeparken

Denne uken gjennomførte vi Den kulturelle skolesekken-produksjonen Torsketromming i Perspektivet Folkeparken. Torsketromming er et tilbud til 2. – 4. klassetrinn, og det var fulltegnede grupper alle dagene.

In Cod We Trust

Elevene fikk først et lærerikt, morsomt og interaktivt møte med formidlingsleder på Perspektivet, Camilla Erenius i museumsutstillingen In Cod We Trust. Der fikk elevene høre om hvordan man forberedte skreifiske i Lofoten for over hundre år siden, både gjennom ren historie og artige anekdoter.

Torskens musikk og dansekunst

Etterpå ble elevene hentet av taretorsken Oda, gestaltet av dansekunstner Oda Olivia Øverbø Lindegård, som geleidet dem opp til Kvitnesgården der perkusjonist og kontrabassist John Wilhite-Hannisdal sammen med Oda introduserte dem for torskens særegne musikk og dansekunst, som han gjennom flere års samarbeid med forskere har utviklet til en performativ forestilling der også elevene deltar.

Den kulturelle skolesekken

Produksjonen gir også rom for refleksjon rundt miljøvern og hvordan støyforurensning påvirker livet under havoverflaten. Elevene fikk både danse til torskelyder, og spille dem selv på tangentinstrumenter gjennom torskebandet. Elevene så ut til å storkose seg, og vi takker Camilla, Oda og John for vel blåst uke, og Tromsø kommune for samarbeidet gjennom Den kulturelle skolesekken.


Publisert:

av: