#sarasspor

#sarasspor gir deg innblikk i museets arbeid frem mot den nye utstillingen om Sara Fabricius som er planlagt i 2020.

Sara Fabricius, også kjent under pseudonymet Cora Sandel bodde i Storgata 95 noen viktige år av sin ungdomstid, noe som kontinuerlig vil prege Perspektivet Museums  program. Hennes sønn Erik Jönsson hadde tett kontakt med museet og da han gikk bort i 2016, ble det klart at en stor kulturhistorisk samling etter kunstneren sjenerøst skulle doneres til museet.

Et større arbeid pågår for å registrere alt fra bøker, møbler og smykker, til fotografier, skisser og utmerkelser. Samtidig pågår prosesser for hvordan materialet kan benyttes i en samtidsrelevant utstilling.

Fabricius har etterlatt seg et fantastisk kunstnerskap i form av både malerier og forfatterskapet, som er kanonisert som et av Norges 10 beste gjennom tidene. Hun har også en fascinerende livshistorie med lange opphold i blant annet Paris, Bretagne og Uppsala, men omtalte likevel Tromsø som «hjemme».

I Fabricius-samlingen har museet fått et fantastisk aktivum for å løfte kunstnerskapet og livshistorien, og ikke minst tilgjengeliggjøre dette for publikum gjennom en større utstilling som er planlagt til i slutten av 2020. Frem til åpningen vil museet vise smakebiter fra samlingen og prosessen under emneknaggen Saras spor.