Arrangementer under Internasjonal uke

Tirsdag 6. til og med lørdag 10.juni arrangeres internasjonal uke i Tromsø kommune! Byens internasjonale, frivillige lag og foreninger, organisasjoner og borgere inviteres til å være med på å synligjøre Tromsøs flerkulturelle mangfold. Perspektivet Museum stiller med to arrangementer.

Lørdag 10. juni kl. 12:30
HÆR É Æ!
Tekstlesing og film av og med barn og unge der noen av oss har bare vært i Tromsø noen måneder, noen har bodd her i tre år, mens andre har bodd her hele livet. Felles for  alle er at vi har møttes i denne rare, fine byen langt mot nord. Kom og se filmer vi har laget og tekster vi har laget om vårt møte med Tromsø. Med tanker, hjerter og historier fra hele verden ønsker vi dere velkommen til film og tekstlesning.

Et samarbeid mellom Tvibit, Deltagerskolen i Tromsø kommune, Redd barna og Snakk for deg sjøl

Lørdag 10. juni. 11:00
GRATIS OMVISNING I GATELANGS

Internasjonal Uke og Perspektivet Museum ønsker velkommen til en gratis omvisning i utstillingen Gatelangs med fotograf Knut Stokmo. De fleste Tromsø-væringer vil nok forbinde navnet Knut Stokmo med Knut og kona Kirstens mangeårige fotografiske virksomhet i bedriften Stokmo Foto A/S, etablert i 1968. Utstillingen Gatelangs viser imidlertid Knut Stokmos arbeider i fotografens helt unge år, en periode der han sto fritt i valg av motiver, komposisjon og teknikk.

Motivene er tatt i perioden 1960- 67, en tid da Knut Stokmo deltok i konkurranser og utstillinger i inn- og utland. Hans navn ble raskt en gjenganger i fotomagasiner over hele Norden. Den unge gutten fra Tromsdalen høstet mange priser og gjorde kometkarriere med sine realistiske typeskildringer, naturbilder, portretter og eksperimentelle motiver.


Publisert:

av: