Donasjon kick-starter arbeidet med Stokmo-bok

Det var svært god stemning da Sidsel-Helene Meyer overrakte museet en donasjon på 10 000 kroner til en gledelig overrasket fungerende direktør Aslaug Eidsvik.

Sidsel, tillitsvalgt i Gjensidigestiften, hadde holdt et foredrag for finanskonsernet Pareto, som hadde en samling for stiftelser her i Tromsø. I stedet for honorar fikk hun, på vegne av arrangøren, gi en pengegave til en stiftelse etter eget ønske, og valget falt på Perspektivet Museum. Sidsel argumenterer med at hun synes museet har markert seg som et aktivt miljø for samtidsdokumentasjon og formidling. Visning av fotografi innen den dokumentariske sjangeren er en sentral virksomhet ved museet, noe hun synes er viktig og inspirerende.

Staben på museet er jublende glade for gaven, og har allerede bestemt at den skal inngå i finansieringen av en fotobok basert på den populære utstillingen Gatelangs med fotograf Knut Stokmo. Slik kan gaven bidra til et godt formål som på sikt kommer publikum til gode. Sidsel, som bor i Tromsdalen, synes dette er en strålende idé. Hun har et nært forhold til Knut sine foto, og minnes at hun under arbeidsuken på ungdomsskolen var utplassert i studioet hans. Der lærte hun å fremkalle bilder i mørkerom. Sidsel har stor sans for museets forvaltning av Stokmo-samlingen, og også planene for flere utstillinger basert på dette materialet. Hun oppfordrer derfor flere til å bidra finansielt slik at flere prosjekter kan komme i havn.

 


Publisert:

av: