Lunsjomvisning i Red Utopia

Fredag 3. mai kl 12.00 inviterer Perspektivet Museum deg til å ta med matpakke og nyte lunsjen til en gratis omvisning i utstillingen Red Utopia av fotograf Jan Banning.

Etter Berlin-murens fall og oppløsningen av Sovjetunionen, har den kommunistiske ideologien delvis  havnet på historiens skraphaug. I utstillingen Red Utopia får vi imidlertid møte mennesker som fremdeles holder den kommunistiske fanen høyt. Den nederlandske fotografen Jan Banning har oppsøkt kommunistpartiets trofaste tjenere i Russland, Italia, Portugal, Nepal og India.

I miljøer overlesset med symboler og portretter, blant utslitte møbler og utdatert teknologi, rettes et konsentrert blikk mot kamera; en positur og komposisjon som er karakteristisk for den anerkjente fotografen. Bildene har et element av absurd teater, hvor også store og komplekse spørsmål ligger skjult.

Fotografen og historikeren Jan Banning kombinerer et kunstnerisk blikk med en dokumentarisk tilnærming, og har mottatt stor internasjonal anerkjennelse for sine fotoserier som ofte tar opp sensitive og komplekse tema.

Fri entré