Med postkort på plakaten

Forsker Cathrine Baglo samtaler med journalist Elin M. Wersland om postkort med samiske motiver fra 1880-1950, og betydninga av dem som historiske kilder.

Cathrine Baglo arbeider som forsker på Seksjon for kulturvitenskap ved Tromsø Museum hvor hun er tilknyttet prosjektet «The Societal Dimensions of Sámi Research» (SoDiSámi). Hun har jobbet med samisk kulturhistorie i en årrekke, og ga i fjor ut boken «På ville veier? Levende utstillinger av samer i Europa og Amerika» som var basert på doktorgraden hennes fra 2011. Cathrine har tilrettelagt Tromsø Museums egen store samling av postkort med samiske motiver. I den siste tiden har hun også forsket på postkort, men med vekt på sørsamiske motiver. I den forbindelse har hun blant jobbet med noen av postkortene som er utstilt i Áiccai Sámi. Alan Borvo poastakoarta čoakkáldat /Med blikk for det samiske. Alan Borvos postkortsamling.

Elin Margrethe Wersland har sin samiske bakgrunn fra Manndalen i Nord-Troms og har i mange år arbeidet som kulturjournalist for den samiske avisa Ságat. Hun har tidligere gitt ut boka “Joik i den gamle samiske religionen” (2006) basert på hennes hovedoppgave i religionshistorie. Sammen med Anna Anita Guttorm har hun skrevet boken “Skuvlla-Biehtára Ánne ja Sámi čeabetložžen stohkosiid guovddáš”/”Skole-Petter Anna og Senter for halsbrekkende samiske leker” og «Skole-Petter Anna og Det lattervekkende norske sirkus». For tiden jobber Elin med Skole-Petter Anna Talkshow, som frilans for samiske medier og informasjonskonsulent for forlaget Gollegiella.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Velkommen!