Utstillingsåpning Hyperborea

Velkommen til åpning av utstillingen Hyperborea – Historier fra Arktis av Evgenia Arbugaeva

Lørdag 24. september kl. 14.00 – 15.00

Utstillingen viser bilder fra Arbugaevas reiser langs den arktiske kysten av Russland. Hun har fotografert steder som den fraflyttede havnebyen Dikson, tsjuktsjifolkets landsby Enurmino og en isolert forskningsstasjon ved Barentshavet. Vi møter blant annet en dedikert meteorolog, en gammel fangstmann og en ensom danser. Selv de mørkeste av Arbugaevas bilder stråler av magisk lys, fra stjerner og nordlys reflektert i snø. Dette er fotodokumentar på sitt aller beste, med en spesiell relevans for oss som bor i nord.

Arbugaeva er en prisbelønt fotograf for blant annet National Geographic. Hun tilhører urfolkene Yakut og Baryat, og vokste opp i Øst-Sibir. Arbeidene hennes reflekterer forholdet mellom mennesker og natur, spesielt utfordringer knyttet til industriell utvikling, klimaendringer og tradisjonelle levemåter. Bildene i utstillingen er tatt i perioden 2013-19. 

På grunn av uforutsette omstendigheter kan likevel ikke Evgenia Arbugaeva være til stede under åpningen.

Åpning ved visuell antropolog Zoia Vylka Ravna (PhD)

Musikk ved Aggie Frost

Aggie Frost er kjent som lang tids bidragsyter av arktisk elektronisk musikk, særlig kjent fra pop-prosjektet Frost, men også som låtskriver og komponist og produsent for musikk til tv, film, teater og kunstinstallasjoner. Aggie har tidligere samarbeidet med Perspektivet Museum om lyd til utstillingen Homo Religiosus. På åpningen spiller hun solo live, med vokal og elektroniske instrumenter, noen av låtene fra albumet og prosjektet Perlemor, som hun slapp i sommer.

 

 

VELKOMMEN!