New Standards – omvisning og åpning

Lørdag 8. juni ønsker vi velkommen til utstillingsåpning! Før åpningsarrangementet blir det en omvisning med fotograf Juuso Westerlund. Omvisningen vil vare ca 30 min og foregår på engelsk.

Puutalo Oy!

New Standards forteller historien om en av Finlands største men stort sett ukjente designsuksesser: flatpakkede trehus! Fra 1940 produserte selskapet Puutalo Oy brakker, bolighus og skoler for eksport til så ulike land som som Argentina, Sentral-Afrika og Storbritannia.

Om utstillingen

I 2019 fikk Juuso Westerlund i oppdrag å fotografere eksisterende Puutalo-hus i Colombia, Danmark og Finland. Westerlunds fotografier viser ikke bare arkitektur og gatemiljø, men er også portretter av menneskene som bor i husene, fra bodybuilderen som selger vitaminsupplement i Barranquila, Colombia, til den eldre damen som demonstrerer hvordan hun har lagt krøllene under hårføneren i Århus, Danmark.

I utstillingen sees Westerlunds bilder sammen med spennende materiale fra Puutalo Oys arkiver som i dag er spredt på flere ulike institusjoner.

Program for dagen

Kl. 14.00: Omvisning med fotograf Juuso Westerlund.
Varighet ca 30 min, gratis inngang, på engelsk.

Kl.15.00:
Åpning ved direktør Marianne A. Olsen.
Vi hører fra Katarina Siltavuori, direktør ved Archinfo,
før det blir en panelsamtale mellom kuratorene Laura Berger og
Kristo Vesikansa og fotograf Juuso Westerlund. Moderator: Marthe T. Fjellestad, kurator Perspektivet Museum.

Varighet ca 1 time, gratis inngang, på engelsk.

Kl.16.00:
Utstillingsmingling og boblebrus til musikk av DJ Hasto! 

Organisasjonen Archinfo i Finland har produsert utstillingen som opprinnelig ble laget til Finlands paviljong under arkitekturbiennalen i Venezia i 2021. Kuratorene Laura Berger, Philip Tidwell og Kristo Vesikansa står for idé og research.

Marthe Fjellestad og Mari Hildung er produsenter for utstillingen ved Perspektivet Museum.


Publisert:

av: