Siste sjanse!

Pandemi og unntakstilstand har ikke betydd stillstand på Perspektivet Museum. Sammen med dyktige eksterne bidragsytere har staben ved museet i lengre tid jobbet med en større utstilling om Cora Sandel/Sara Fabricius. Museet har lenge hatt en mindre utstilling i andre etasje der forfatteren og kunstneren en gang bodde. Nå skal hun få overta utstillingsarealene i Storgata 95 i sin helhet mot slutten av 2020/ starten av 2021.

Da er det ikke småtteri som må vike. Homo Religiosus åpnet i andre etasje 8. november 2014, etter et lengre dokumentasjonsprosjekt som utforsket det religiøse Tromsø. Utstillingen har blitt en arena og igangsetter for dialog og formidling om det viktige temaet hverdagsreligiøsitet og tro, og det er et vidt spenn av mennesker i alle aldre som har opplevd, samtalt om og latt seg bevege av utstillingen.

Så er det fotograf Knut Stokmo. En Tromsdaling og lokalt velkjent studiofotograf som overrasket museet, lokalbefolkning og tilreisende fra hele verden med en glemt fortid som internasjonalt prisbelønt fotograf-talent. Med varme og et skarpt blikk dokumenterte han en tid i forandring og utvikling. Gatelangs med fotograf Knut Stokmo har vært en enormt populær utstilling siden den åpnet i april 2017. Katalogen til utstillingen kom i salg i november 2019, og har funnet veien til bokhyller over hele verden.

Vi ønsker velkommen til en siste titt på utstillingene Homo Religiosus og Gatelangs med fotograf Knut Stokmo innen søndag 30. august. Mandag 31. finner vi fram arbeidshansker og brekkjern.


Publisert:

av: