insidenorway.no

Norsk Møbelindustri og Perspektivet Museum viser utstillingen insidenorway.no, et utvalg av 31 møbler fra 16 norske produsenter. Flere av dem er markante representanter for den norske strømningen av Scandinavian Design, stilretningen som gjorde nordisk design verdenskjent på 50 og 60-tallet.

Moderne norsk møbeldesign fortsetter tradisjonen fra denne perioden som særlig kjennetegnes ved enkelhet i uttrykket og sterk vekt på funksjonalitet, ergonomi og komfort. Norsk møbeldesign har seilt i medvind de senere årene og møtes nå med stor interesse.

Utstillingen har så langt funnet veien til Tokyo, Køln, Designers Saturday i Oslo, Norges Varemesse på Lillestrøm og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim. I september vil den i tillegg til å være i Tromsø, også være med som del av London Design Festival.

Utstillingen i Tromsø er et utvalg av modeller som er plukket ut av en fagjury, les mer på insidenorway.no, disse produktene representerer det beste innen norsk møbeldesign. Dette er en ”aktiv” utstilling, hvor besøkende på det sterkeste oppfordres til å prøvesitte objektene, samt stemme på sine favorittmøbler fra utstillingen.