Fotograf Jan Banning besøker Tromsø

Det er klart for en innholdsrik helg når den nederlandske fotografen Jan Banning kommer til Tromsø for å delta på åpningen av sin utstilling Red Utopia. Banning, som også er historiker, kombinerer et kunstnerisk blikk med en dokumentarisk tilnærming. Han har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sine fotoserier som også alltid har et sosialt fokus. Museets stamgjester vil kanskje huske hans utstilling Bureaucratics som vi viste i 2009.

I Red Utopia, møter Banning mennesker og samfunn som fremdeles sverger til kommunismen. Selv har fotografen aldri stemt på et kommunistisk parti, men han har likevel en sympati for tilhengernes ønske om radikale endringer og en mer idealistisk verden. Denne sympatien har resultert i en billedserie som portretterer kommunismen nennsomt, og ikke minst med Bannings umiskjennelige skråblikk.

Utstillingsåpningen finner sted lørdag 27. april klokken 14.00. Banning vil selv være tilstede og fortelle om prosjektet, i tillegg til kurator Astri Fremmerlid.

Søndag 28. mars klokken 13.00 kan publikum oppleve Banning i samtale med museets formidlingsleder Camilla Erenius om Red Utopia.

Begge arrangementene er gratis og åpen for alle.

 


Publisert:

av: