Folkeparken 6/8 – Plantefargingskurs

Is fra Stabburet kiosk, stylter, kast på boks, båtbygging, utstillinger, omvisninger og morsomme verksteder og opplevelser gjennom hele sommeren. Dette er bare noe av det vi serverer for å lokke fram sommerstemningen. Gled deg til herlige søndager mellom klokka 12 og 16 i parken!

Plantefargingskurs i Folkeparken
Trine Storjord fra Kvaløysletta Husflidslag holder foredrag og plantefargingskurs for voksne søndag 6.august i Folkeparken. Her vil hun bruke blant annet løkskall og bjørkelauv til fargingen. Det vil i hovedsak være kursholder som illustrerer fremgangsmåter.
 
Trine har drevet Vartofargeriet på hytten i Lyngen siden 2014. Her farger hun garn og ullstoff med materialer og planter hun finner i naturen rundt samt indigopulver for de blå fargetonene som ikke finnes i naturen her.

På hytten har hun ikke innlagt vann eller strøm, derfor bruker hun oppsamlet regnvann og fyrer ute i en gammel bryggeovn. Hun bruker sin kjemiske bakgrunn fra yrkeslivet til å optimalisere prosessen slik at hun får skarpe fine farger på garnet.

Kl: 12:00-15:00. Oppmøte Kvaløyvegen 38, foran Kvitnesgården.
Billetter på kjøpes på forhånd, begrenset antall plasser!

Skaff billett og bli med på plantefarging!

Vi oppdaterer kalenderen fortløpende med opplevelser i friluft, så følg med her og på Facebook

Vi gleder oss til å møte deg i sommer! ????

Åpne utstillinger hver søndag: